У рамках Шевченківських днів сьогодні в нашому Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну відбувся літературно-художній вечір «Одвічне слово Кобзаря» (організатор – куратор Б-11, викладач української мови та літератури Маліцька У. Л. Ulyana Malitska спільно з групою, музичне оформлення – викладач української мови та літератури Дідик Г. Ю. Halyna Didyk).

Присутні мали змогу перегорнути сторінки життєвого шляху Пророка України. Під супровід бандури звучали пісні на вірші Кобзаря у виконанні студенток Б-11, АР-22 та Д-21. Усі присутні були зачудовані сучасним танцем «Думи мої», який підготували таланти групи АР-12. Протягом заходу учасники виконували  пісні В. Івасюка та декламували поезії Ліни Костенко. Під гітару староста групи АР-12 заспівала пісню «Зоре моя вечірняя». А наостанок під супровід скрипки гість дійства – Поліна, внучка куратора Б-11 з усіма в залі виконали Гімн України.

Доповнила літературний вечір творча виставка робіт за мотивами життя і творчості Т. Шевченка здобувачів освіти ІІІ-IV курсів, яку організували викладачі мистецьких дисциплін Юрій Чалий та Оксана Христинич.

Завершила дійство словами подяки заступник директора з навчально-виховної роботи  коледжу Іванна Костинюк, яка відзначила актуальність вечора і талант учасників, а також подякувала організаторам вечора за високий рівень підготовки заходу!

В одній сучасній поезії читаємо істину:

«Є в Шевченка НАРОДЖЕННЯ дата-

Дати СМЕРТІ в Шевченка НЕМАЄ!»

Справді, сьогодні ми не говоримо про Тараса Шевченка в минулому часі, тому що зараз Він разом з нами йде в майбуття!  Його слова – пересторога нам на нині і завтра!  Його мудрість вічна та безсмертна!

Тому любімо, як Шевченко, Україну!

Ненавидьмо, як Він, ворогів!

І ми переможемо… тоді,  коли Дніпро як символ могутності народу “понесе з України у синєє море кров ворожу”! Адже  з нами – Бог і Шевченко.

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *